Tadeja Fifer

Fakulteta za kmetijstvo in biosistemske vede

Agrarna ekonomika in razvoj podeželja (1. stopnja)

Tadeja Fifer
... moja zgodba


Svojo študijsko pot sem pričela po končani srednji ekonomski šoli. Ker kot večina dijakov in dijakinj nisem imela začrtanih ciljev katero Fakulteto izbrati, sem Fakulteto za kmetijstvo in biosistemske vede izbrala na način, da želim ostati vpletena v ekonomske vode iz srednje šole ter širiti svoje znanje na področju kmetijstva, saj sama prihajam iz kmetije.


Ko je prišel čas informativnih dni, sem obiskala Fakulteto za kmetijstvo in biosistemske vede, kjer so mi bile predstavljene različne smeri. Glede svojih želj, me je najbolj navdušil program Agrarna ekonomika in razvoj podeželja. Program se je ravno prenovil in sem vedela, da bom lahko povezala svoja znanja iz srednje šole ter pridobila še širši pogled na ekonomsko stanje kmetijstva pri nas, ter nove ideje in priložnosti, kako razvijati naše podeželje in manjše kmetije predvsem na odročnih krajih.


Sedaj obiskujem 2. letnik programa Agrarna ekonomika in razvoj podeželja. Študij je moja pričakovanja presegel. Nisem si predstavljala, da lahko profesorji in študenti ustvarjamo toliko teoretičnega in praktičnega znanja v timu. Najbolj so me navdušile majhne skupine, kjer študenti skupaj širimo svoja nova znanja in prijateljstva.


Naša Fakulteta se nahaja na pravi lokaciji, kjer nam lahko profesorji veliko pridobljenega znanja prikažejo tudi na praktične načine. Tako si popestrimo številna predavanja in si na lažji način zapomnimo določene pomembne informacije. Na fakulteti študentje sodelujemo, prav tako pa se povezujemo pri različnih projektih, delavnicah in obštudijskih dejavnostih. Tukaj bi izpostavila študentski svet, ki je na naši fakulteti zelo aktiven in uspešen, kajti poleg vseh obveznosti, zelo radi poskrbijo za različne športne in družabne aktivnosti na fakulteti, kjer se povezujemo vsi študenti vseh smeri naše fakultete. V času virusa Covid, ko so nam druženja omejena, smo različne dejavnosti lahko spremljali preko družabnih omrežij in aplikacij.


Osebno mi je zelo pomembno, da lahko svoja pridobljena znanja uporabljam na naši kmetiji in za kakršne koli nasvete povprašam naše profesorje, ki z največjim veseljem pomagajo in svetujejo s svojim znanjem in dolgoletnimi izkušnjami. 

... zaključujem z mislijo
Moj dedek je govoril, da enkrat v življenju potrebuješ zdravnika, odvetnika, policista in duhovnika. Toda vsak dan, trikrat na dan, potrebuješ KMETA.
Preveri podrobnosti o študijskem programu

Agrarna ekonomika in razvoj podeželja

Razišči podobne študijske programe

Fakulteta za kmetijstvo in biosistemske vede