Karierni center UM

​​​​​​​​​​​​​​Ustvarite si kariero s pomočjo Kariernega centra Univerze v Mariboru.

Karierni center UM

Aktivnosti Kariernega centra Univerze v Mariboru:

  • Individualno in skupinsko karierno svetovanje: Na kariernem svetovanju lahko študenti, diplomanti in dijaki izboljšajo svoje zaposlitvene veščine in kompetence ter poglobijo znanja o kariernem načrtovanju. Karierni svetovalci s pomočjo različnih svetovalnih tehnik ter orodij (vprašalniki ipd.), ki svetovancem pomagajo pri samospoznavanju, študentom, diplomantom in dijakom pomagajo pri kariernih odločitvah. Poleg svetovanja glede tega, kako napisati spremno pismo in življenjepis, kako oblikovati karierni portfolio ter izpeljati zaposlitveni razgovor, jim nudijo tudi informiranje o trgu dela in načinih iskanja zaposlitve. Karierni svetovalci so na fakultetah na voljo v času ura​dnih ur.
  • Dogodki: Karierni center Univerze v Mariboru organizira raznovrstne dogodke, kot so predavanja, seminarji, delavnice, okrogle mize ter karierni sejem Karierna tržnica, kjer lahko študenti in diplomanti navežejo stik z različnimi delodajalci ter z njimi opravijo tudi hitri zaposlitveni razgovor. Študentom so na voljo tudi predstavitve delodajalcev na fakultetah ter obiski potencialnih delovnih okolij.
  • ​​Informiranje o prostih delovnih mestih in praksah ter splošnih možnostih zaposlitve: Študenti in diplomanti Univerze v Mariboru so o aktualnih prostih delovnih mestih in študijskih praksah – tako v Sloveniji kot tujini – obveščeni preko spletnega portala Karierna tržnica, Facebook profila in spletne strani Kariernega centra UM. Slednja vsebuje tudi veliko informacij o zaposlitvenih možnostih ter razvoju karierne poti. 
  • Sodelovanje z delodajalci: Karierni center UM delodajalcem nudi več možnosti sodelovanja: ob brezplačnem oglaševanju prostih delovnih mest in praks nudi tudi vpogled v življenjepise študentov in diplomantov na spletnem portalu e-Karierna tržnica, vzpostavitev stika z zainteresiranimi študenti in diplomanti, predstavitev delodajalcev na fakultetah ter v njihovem delovnem okolju.

Z namenom vzpostavitve in razširitve aktivnega sodelovanja med Univerzo v Mariboru in delodajalci Karierni center UM omogoča delodajalcem, da razpišejo teme diplomskih in seminarskih nalog, za katere potrebujejo strokovne rešitve.
 
Vse aktivnosti Kariernega centra Univerze v Mariboru so za udeležence brezplačne.​