Doroteja Pišotek

Fakulteta za kmetijstvo in biosistemske vede

Agrarna ekonomika in razvoj podeželja (1. stopnja)

Doroteja Pišotek
... moja zgodba
​Ko sem leta 2019 zaključila srednjo ekonomsko šolo, nisem bila prepričana, kateri študij bi bil pravi zame. Vedela sem le, da bom ostala v ekonomskih vodah. Bližali so se informativni dnevi in jaz sem se morala odločiti, katere fakultete bom obiskala. Med pogovorom mi je prijateljica omenila Fakulteto za kmetijstvo in biosistemske vede. Moja prva misel je bila, da tam nimam kaj iskati, ampak sem jo na informativnem dnevu kljub temu obiskala. Takrat sem spoznala, da sem jo prehitro ''ožigosala''. Ko sem bila seznanjena z vsemi študijskimi smermi na FKBV, me je med njimi navdušila smer Agrarne ekonomike in razvoja podeželja, pa čeprav je takrat bila smer ravno prenovljena in sem se zavedala, da ni nobenih predhodnikov, ki bi mi lahko povedali svoje izkušnje ali mi svetovali. Vedela sem, da se bo moja karierna pot tu nadaljevala. S kolegi smo tako bili prva generacija te študijske smeri. Letos končujem zadnji letnik 1. stopnje in še danes mi ni žal za to odločitev.

Na fakulteti sodelujemo študenti, tako pri samem študiju, kot tudi na raznih projektih in obštudijskih dejavnostih. Osebno mi je zelo pomembno, da lahko svoje pridobljeno teoretično znanje prenesem na praktične primere in tukaj se profesorji trudijo, da imamo čim več takšnih priložnosti. 

Tekom izobraževanja se izvajajo tudi terenske vaje, velikokrat pa imamo možnost videti dejanski potek dela v določenih službah s področja agrarne ekonomike. Prav tako sem začela sodelovati pri soustvarjanju glasila študentov, imenovanem AGRIACTA, s čimer bom še dodatno pridobila neprecenljive izkušnje za bodočo kariero.

Ugotavljam, da je bila moja odločitev pravilna!
... zaključujem z mislijo
"Izobrazba je prasketanje plamena in ne polnjenje vrča." (Sokrat)
Preveri podrobnosti o študijskem programu

Agrarna ekonomika in razvoj podeželja

Razišči podobne študijske programe

Fakulteta za kmetijstvo in biosistemske vede