Sara Kandolf

Fakulteta za varnostne vede

Varstvoslovje (2. stopnja)

Sara Kandolf
... moja zgodba

​​Odločitev za vpis na študijski program 2. stopnje Varstvoslovje ni bila težka. V bistvu je bila ta odločitev sprejeta že na samem začetku študija na dodiplomskem programu Varnost in policijsko delo.


Če izpostavim le nekaj lastnosti šudija, ki so vplivale na veliko zadovoljstvo so to predvsem zanimiva predavanja, majhna skupina študentov in velika medsebojna povezanost, spoštljivost in dostopnost učitevljev … Lahko rečem, da na Fakulteti za varnostne vede nisem zgolj študirala, temveč tudi živela. Sprejela sem delo tutorja za študente s posebnimi potrebami in delo demonstratorja na dveh študijskih področjih. Prav tako sem ob študiju opravljala študentsko delo v referatu in sodelovala v študentskem projektu. Slednje je študentsko življenje naredilo še posebej zanimivo in razgibano.


Ob koncu študija sem se udeležila tudi 14-dnevne poletne šole Pecs Debate na Madžarskem. Spoznavanje študentov iz različnih držav, druženje, izmenjavanje izkušenj in uživanje v novem okolju so le nekatere izmed pozitivnih izkušenj, ki sem jih doživela. Ob koncu te izkušnje mi je bilo zelo žal, da se nisem odločila tudi za ERASMUS izmenjavo. Sam študij, ki je minil zelo hitro, nas je dobro pripravil na vstop na trg zaposlitve. Namreč znanje, ki smo ga pridobili je zelo široko in razgibano in je tako ključnega pomena za delo na več različnih področjih.


Bodočim študentom svetujem, da se ob študiju udeležijo tudi raznih projektov in drugih priložnosti za delo, saj so slednje velikega pomena pri ustvarjanju nadaljnje kariere.

... zaključujem z mislijo
Da bi uspeli, morate biti pripravljeni, da zgrabite priložnost, ko se pojavi. Zapomnite si, da se štiri stvari nikoli ne vrnejo: izgovorjena beseda, izstreljena puščica, življenje, ki je minilo, in zamujena priložnost. (Og Mandino)
Preveri podrobnosti o študijskem programu

Varstvoslovje

Razišči podobne študijske programe

Fakulteta za varnostne vede