Začetna stran > Aktualno > PODIPLOMSKI študij na UM - Prijavite se v roku za zapolnitev še prostih vpisnih mest!

PODIPLOMSKI študij na UM - Prijavite se v roku za zapolnitev še prostih vpisnih mest!

Datum objave: 19. 09. 2022

​​​

Od 21. do 22. septembra 2022 do 12. ure bo v okviru Razpisa za vpis v podiplomske študijske programe Univerze v Mariboru v študijskem letu 2022/2023 potekal prijavni rok za zapolnitev še prostih vpisnih mest.

 

​​Kandidati/-ke se v roku za zapolnitev še prostih vpisnih mest lahko prijavijo v študijske programe 2. in 3. stopnje, ki jih ponujajo fakultete Univerze v Mariboru. Seznam študijskih programov, ki jih bodo fakultete ponudile v prijavnem roku za zapolnitev še prostih vpisnih mest, je dosegljiv na naslednjih povezavah:

Tabela z vpisnimi mesti za študijske programe 2. stopnje (PDF; 233 KB) (odpiranje v novem zavihku)

Tabela z vpisnimi mesti za študijske programe 3. stopnje (PDF; 161 KB)(odpiranje v novem zavihku)


​Podrobnejši podatki o študijskih programih so dosegljivi v prikazovalniku študijskih programov Univerze v Mariboru(odpiranje v novem zavihku).

 

V roku za zapolnitev še prostih vpisnih mest se lahko prijavijo:

  • kandidati/-ke, ki niso oddali/-e prijave v prvem prijavnem roku;
  • kandidati/-ke, ki po prvem prijavnem roku niso bili/-e sprejeti/-e na želeni študij;
  • kandidati/-ke, ki so se v prvem prijavnem roku prijavili/-e na študijski program, ki se ne bo izvajal (PDF; 161 KB);
  • kandidati/-ke, ki so se v prvem prijavnem roku prijavili/-e na študijski program, za katerega se še ne ve, ali se bo izvajal (PDF; 161 KB);
  • kandidati/-ke, ki se v roku za zapolnitev še prostih vpisnih mest prijavljajo na študijske programe, ki se izvajajo kot izredna oblika študija.

Vse ostale kandidate/-ke bo sistem opozoril na to, da prijava ni mogoča.

 

V roku za zapolnitev še prostih vpisnih mest se lahko prijavijo tudi Slovenci brez slovenskega državljanstva in državljani držav nečlanic EU – ​tujci, če se posamezna fakulteta tako odloči, pri čemer razpoložljiva mesta najprej zasedejo državljani Republike Slovenije in drugih držav članic Evropske unije, šele nato Slovenci brez slovenskega državljanstva in državljani držav nečlanic EU – tujci.

 

Kandidati/-ke morajo prijavo za vpis oddati elektronsko, in sicer prek spletnega portala eVŠ (odpiranje v novem zavihku) s kvalificiranim digitalnim potrdilom, AAI-računom (račun avtentikacijske in avtorizacijske infrastrukture) ali uporabniškim imenom in geslom preko sistema SI-PASS, ki deluje v okviru Državnega centra za storitve zaupanja. Kandidati/-ke morajo ob prvi prijavi v storitev SI-PASS registrirati uporabniški račun, v okviru katerega izberejo tudi želeni način oddaje prijave za vpis. Kandidate/-ke opozarjamo, da si dobro zapomnijo oziroma shranijo uporabniško ime in geslo, ki ju bodo uporabili/‑e ob registraciji uporabniškega računa SI-PASS, saj ju bodo potrebovali/-e za morebitno kasnejše dopolnjevanje prijave za vpis z dokazili, dostopanje do sklepa o izbiri, vlaganje pritožb ipd.

 

V roku za zapolnitev še prostih vpisnih mest se kot pravočasna upošteva prijava, ki je bila izpolnjena in oddana v eVŠ do 22. septembra 2022 do 12. ure. Kandidat/-ka lahko ob prijavi na razpis odda zgolj 1 prijavo, pri čemer se za prijavo šteje vsak vnos v spletno aplikacijo eVŠ (ne glede na smer študija znotraj študijskega programa, način študija, vrsto prijave za vpis ipd.). V primeru poskusa druge in vsake nadaljnje prijave bo sistem kandidata/-ko na to opozoril in prijava zanj/zanjo ne bo več mogoča. Prijave za vpis, ki je bila elektronsko poslana v eVŠ ne glede na način oddaje ni več mogoče spreminjati in urejati. Dokler je prijavni rok še odprt, lahko kandidat/-ka prijavo za vpis izbriše, jo ponovno izpolni od začetka in ponovno elektronsko pošlje. O vsaki spremembi bo kandidat/-ka obveščen/-a tudi na naslov elektronske pošte, naveden v njegovi/njeni prijavi.

 

​​OPOZORILO

Prijava za vpis je pravilno oddana šele takrat, ko kandidat/-ka v spletni aplikaciji eVŠ pritisne gumb »POŠLJI«. V primeru, da tega ne stori, prijava ne bo upoštevana v izbirnem postopku. Kandidatom/-kam predlagamo, da pred zaključkom postopka prijave preverijo, ali so prijavo res oddali/-e v sistem. O pravilno oddani prijavi kandidat/-ka prejme potrdilo na naslov elektronske pošte, naveden na njegovi/njeni prijavi.


Kandidati/-ke so dolžni/-e spremljati e-poštni naslov, ki so ga navedli/-e v prijavi za vpis, ter spletni portal eVŠ, saj komunikacija in morebitno pozivanje za dopolnitev prijave za vpis poteka na ta način. Kandidati/-ke morajo sami/-e zagotoviti veljavnost v prijavi navedenega e-poštnega naslova.


Fakulteti Univerze v Mariboru, ki razpisuje študijski program, mora kandidat/-ka posredovati priloge v skladu z njenimi zahtevami. Kot dokazila o izpolnjevanju vpisnih pogojev v prijavno-sprejemnem postopku veljajo skenirani dokumenti ali fotografije izvirnih spričeval in drugih zahtevanih dokumentov. Zaradi stanja v povezavi s COVID-19 se v skladu s 108. členom Zakona o začasnih ukrepih za omilitev in odpravo posledic epidemije COVID-19 (ZZUOOP) (Uradni list RS, št. 152/20, 175/20 - ZIUOPDVE, 165/20, 203/20 - ZIUPOPDVE, 195/20, 195/20, 195/20, 195/20, 195/20, 195/20, 12/21, 15/21 - ZDUOP, 43/21, 82/21 - ZNB-C, 112/21 - ZNUPZ, 167/21 - odl. US, 197/21, 201/21, 206/21 - ZDUPŠOP, 208/21, 2/22, 2/22) v prijavno-sprejemnem postopku za študijsko leto 2022/23 prijave za vpis in vsa k prijavi zahtevana dokazila vlagajo po elektronski poti preko informacijskega sistema eVŠ, če je identiteto vložnika/-ce mogoče ugotoviti. Identiteta prijaviteljev/-ic se bo preverjala ​na podlagi EMŠO (za državljane/-ke Republike Slovenije) oziroma kopije osebnega dokumenta (za državljane/-ke ostalih držav članic Evropske unije zadostuje osebna izkaznica ali potni list, za državljane/-ke držav nečlanic Evropske unije pa zgolj potni list).

 

​​Zadnji dan za elektronsko oddajo prijave v eVŠ je 22. september 2022 do 12. ure. To je tudi rok za oddajo dokazil!!!


​Fakultete morajo študente/-ke, sprejete v roku za zapolnitev še prostih vpisnih mest, vpisati do roka, ki ga vsaka fakulteta določi interno, vendar najkasneje do 30. septembra 2022. Iz upravičenih razlogov na podlagi pisne vloge kandidata/-ke, o katerih odloči pristojni organ fakultete, pa se bo vpis izvršil najkasneje do 30. oktobra 2022. Kandidatu/-ki, ki je vlogo za priznavanje izobraževanja oddal/-a pravočasno, vendar ni pričakovati, da bo do 30. septembra 2022 prejel/-a odločbo o priznavanju, svetujemo, da na fakulteto naslovi vlogo za podaljšanje roka za vpis iz upravičenih razlogov.

 

Če se študentje/-ke, prvič vpisani/-e v prvi letnik podiplomskega študijskega programa, izpišejo najkasneje do 15. oktobra 2022, se šteje, da se v ta študijski program niso vpisali/-e. ​