Začetna stran > Aktualno > PODIPLOMSKI študij na UM - Prijavite se v roku za zapolnitev še prostih vpisnih mest!

PODIPLOMSKI študij na UM - Prijavite se v roku za zapolnitev še prostih vpisnih mest!

Datum objave: 19. 09. 2024

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

Od 23. do 24. septembra 2024 do 12. ure bo v okviru Razpisa za vpis v podiplomske študijske programe Univerze v Mariboru v študijskem letu 2024/2025 potekal prijavni rok za zapolnitev še prostih vpisnih mest.

 

​​Kandidati se v roku za zapolnitev še prostih vpisnih mest lahko prijavijo v študijske programe 2. in 3. stopnje, ki jih ponujajo fakultete Univerze v Mariboru. Seznam študijskih programov, ki jih bodo fakultete ponudile v prijavnem roku za zapolnitev še prostih vpisnih mest, je dose​gljiv v priloženih dokumentih.


V roku za zapolnitev še prostih vpisnih mest se lahko prijavijo:

  • kandidati, ki niso oddali prijave v prvem prijavnem roku;
  • kandidati, ki po prvem prijavnem roku niso bili sprejeti na želeni študij;
  • kandidati, ki so se v prvem prijavnem roku prijavili na študijski program, ki se ne bo izvajal;
  • kandidati, ki so se v prvem prijavnem roku prijavili na študijski program, za katerega se še ne ve, ali se bo izvajal; 
  • kandidati, ki se v roku za zapolnitev še prostih vpisnih mest prijavljajo na študijske programe, ki se izvajajo kot izredna oblika študija.

Vse ostale kandidate bo sistem opozoril na to, da prijava ni mogoča.

 

V roku za zapolnitev še prostih vpisnih mest se lahko prijavijo tudi Slovenci brez slovenskega državljanstva in državljani držav nečlanic EU – ​tujciče se posamezna fakulteta tako odloči, pri čemer razpoložljiva mesta najprej zasedejo državljani Republike Slovenije in drugih držav članic Evropske unije, šele nato Slovenci brez slovenskega državljanstva in državljani držav nečlanic EU – tujci.

 

Kandidati morajo prijavo za vpis in vsa pripadajoča dokazila oddati elektronsko, in sicer prek spletnega portala eVŠ. Kandidat lahko ob prijavi na razpis v roku za zapolnitev vpisnih mest odda zgolj 1 prijavo. 

 

​​Zadnji dan za elektronsko oddajo prijave v eVŠ je 24. september 2024 do 12. ure. To je tudi rok za oddajo dokazil!!!


​Fakultete morajo študente, sprejete v roku za zapolnitev še prostih vpisnih mest, vpisati do roka, ki ga vsaka fakulteta določi interno, vendar najkasneje do 30. septembra 2024Iz upravičenih razlogov na podlagi pisne vloge kandidata, o katerih odloči pristojni organ fakultete, pa se bo vpis izvršil najkasneje do 30. oktobra 2024. Kandidatu, ki je vlogo za priznavanje izobraževanja oddal pravočasno, vendar ni pričakovati, da bo do 30. septembra 2024 prejel odločbo o priznavanju, svetujemo, da na fakulteto naslovi vlogo za podaljšanje roka za vpis iz upravičenih razlogov.

 

Če se študenti, prvič vpisani v prvi letnik podiplomskega študijskega programa, izpišejo najkasneje do 15. oktobra 2024, se šteje, da se v ta študijski program niso vpisali. ​


Več informacij je na voljo v razpisu za vpis.

​​