Cilji in kompetence
Razumevanje prehranskih konceptov
Poznavanje terminologije klinične prehrane
Razumevanje opredelitve prehranske in presnovne diagnoze
Vsebina
Prehranski koncepti:
- Prehrana človeka
- Preventivna prehrana
- Prehrana in javno zdravje
- Klinična prehrana
- Sestava telesa
Opredelitve prehranskih stanj in motenj
Opredelitve presnovnih stanj in motenj
Prehrani pridružene motnje in bolezenska stanja (sarkopenija, krhkost)
Metode poučevanja in učenja
Predavanja (avditorno in učenje na daljavo), seminarji (avditorno in učenje na daljavo), seminarske vaje
Predvideni študijski rezultati - znanje in razumevanje
Uporabe prehranskih konceptov v klinični praksi
Uporaba medicinske terminologije v klinični praksi
Vključitev znanja in razumevanja prehranskih in presnovnih diagnoz v klinično delo
Temeljni literatura in viri
Klinična prehrana 1, 1. izd., 1. natis. - Ljubljana : Slovensko združenje za klinično prehrano : Ministrstvo za zdravje Republike Slovenije, 2017 [i. e.] 2018 , ISBN 978-961-94426-0-9
Cederholm T, et al. ESPEN guidelines on definitions and terminology of clinical nutrition. Clin Nutr 2017
Pogoji za vključitev v delo oz. za opravljanje študijskih obveznosti
Pogoji za vključitev v delo:
Pogojev ni.
Pogoji za opravljanje študijskih obveznosti:
Pogoja za pristop k izpitu sta aktivno sodelovanje pri seminarju in pozitivna ocena seminarske naloge. Na seminarjih je potrebna 80 % udeležba.
Podrobnosti o izvedbi in ocenjevanju Seminarska naloga in ustna predstavitev – pogoj za pristop k izpitu