Cilji in kompetence
Študent zna opredeliti kdaj bolnik potrebuje umetno prehrano
Študent se usposobi za proces obravnave bolnika z prizadetostjo in odpovedjo prebavil
Študent spozna sistem izvajanja medicinske prehrane na domu
Vsebina
Opredelitev medicinske prehrane
Opredelitve odpovedi prebavil
Obravnava prizadetosti in odpovedi prebavil
Proces medicinske prehrane na domu
Organizacija medicinske prehrane na domu
Metode poučevanja in učenja
Predavanja (avditorno in učenje na daljavo), vaje l
Predvideni študijski rezultati - znanje in razumevanje
Znanje in razumevanje:
Medicinske prehrane
Prizadetosti in odpovedi prebavil
Kompleksnost obravnave in vodenje bolnika, ki ima
Prizadetost in odpoved prebavil in razume kako se vodi bolnika z medicinsko prehrano na domu
Temeljni literatura in viri
LLL Moduli (dosegljivo na http://lllnutrition.com/course/index.php?categoryid=2 )
Modul 12 Nutritional Support in Gastrointestinal Diseases
Modul 19 Nutritional Support outside the Hospital: Home Parenteral Nutrition (HPN) in Adult Patients
ESPEN priporočila (dosegljivo na http://www.espen.org/guidelines-home )
ESPEN guideline on ethical aspects of artificial nutrition and hydration
ESPEN guidelines on chronic intestinal failure in adults
Definition and classification of intestinal failure in adults
Pogoji za vključitev v delo oz. za opravljanje študijskih obveznosti
Znanja:
Preventive in klinične prehrane, oblike prehranske oskrbe, proces prehranske obravnave