SLO | EN

Cilji in kompetence

Razumevanje prehranskih konceptov Poznavanje terminologije klinične prehrane Razumevanje opredelitve prehranske in presnovne diagnoze

Vsebina

Prehranski koncepti: - Prehrana človeka - Preventivna prehrana - Prehrana in javno zdravje - Klinična prehrana - Sestava telesa Opredelitve prehranskih stanj in motenj Opredelitve presnovnih stanj in motenj Prehrani pridružene motnje in bolezenska stanja (sarkopenija, krhkost)

Metode poučevanja in učenja

Predavanja (avditorno in učenje na daljavo), seminarji (avditorno in učenje na daljavo), seminarske vaje

Predvideni študijski rezultati - znanje in razumevanje

Uporabe prehranskih konceptov v klinični praksi Uporaba medicinske terminologije v klinični praksi Vključitev znanja in razumevanja prehranskih in presnovnih diagnoz v klinično delo

Temeljni literatura in viri

Klinična prehrana 1, 1. izd., 1. natis. - Ljubljana : Slovensko združenje za klinično prehrano : Ministrstvo za zdravje Republike Slovenije, 2017 [i. e.] 2018 , ISBN 978-961-94426-0-9 Cederholm T, et al. ESPEN guidelines on definitions and terminology of clinical nutrition. Clin Nutr 2017

Pogoji za vključitev v delo oz. za opravljanje študijskih obveznosti

Pogoji za vključitev v delo: Pogojev ni. Pogoji za opravljanje študijskih obveznosti: Pogoja za pristop k izpitu sta aktivno sodelovanje pri seminarju in pozitivna ocena seminarske naloge. Na seminarjih je potrebna 80 % udeležba.

Opombe

Seminarska naloga in ustna predstavitev – pogoj za pristop k izpitu

  • doc. dr. MAJA ŠIKIĆ POGAČAR, univ. dipl. inž. živ. tenol.

  • Pisni izpit: 80
  • Seminar: 20

  • : 20
  • : 20
  • : 10
  • : 130

  • slovensko
  • slovensko

  • ZDRAVSTVENA NEGA (PREVENTIVNA IN KLINIČNA PREHRANA) - 1.