SLO | EN

Cilji in kompetence

Študent zna opredeliti kdaj bolnik potrebuje umetno prehrano Študent se usposobi za proces obravnave bolnika z prizadetostjo in odpovedjo prebavil Študent spozna sistem izvajanja medicinske prehrane na domu

Vsebina

Opredelitev medicinske prehrane Opredelitve odpovedi prebavil Obravnava prizadetosti in odpovedi prebavil Proces medicinske prehrane na domu Organizacija medicinske prehrane na domu

Metode poučevanja in učenja

Predavanja (avditorno in učenje na daljavo), vaje l

Predvideni študijski rezultati - znanje in razumevanje

Znanje in razumevanje: Medicinske prehrane Prizadetosti in odpovedi prebavil Kompleksnost obravnave in vodenje bolnika, ki ima Prizadetost in odpoved prebavil in razume kako se vodi bolnika z medicinsko prehrano na domu

Temeljni literatura in viri

LLL Moduli (dosegljivo na http://lllnutrition.com/course/index.php?categoryid=2 ) Modul 12 Nutritional Support in Gastrointestinal Diseases Modul 19 Nutritional Support outside the Hospital: Home Parenteral Nutrition (HPN) in Adult Patients ESPEN priporočila (dosegljivo na http://www.espen.org/guidelines-home ) ESPEN guideline on ethical aspects of artificial nutrition and hydration ESPEN guidelines on chronic intestinal failure in adults Definition and classification of intestinal failure in adults

Pogoji za vključitev v delo oz. za opravljanje študijskih obveznosti

Znanja: Preventive in klinične prehrane, oblike prehranske oskrbe, proces prehranske obravnave

  • izr. prof. dr. NADA ROTOVNIK KOZJEK

  • Pisni izpit: 80
  • Seminarska naloga: 20

  • : 25
  • : 20
  • : 135

  • slovensko
  • slovensko

  • ZDRAVSTVENA NEGA (PREVENTIVNA IN KLINIČNA PREHRANA) - 2.