Začetna stran > Aktualno > Pridobitev statusa študenta s posebnimi potrebami

Pridobitev statusa študenta s posebnimi potrebami

Datum objave: 7. 03. 2024
​​​​Če se srečujete s posebnimi okoliščinami ali obremenitvami, ki preprečujejo ali ovirajo vašo polno in učinkovito vključevanje ter sodelovanje v študijskem procesu, lahko na UM zaprosite za dodelitev statusa študenta s posebnimi potrebami. Samo študentke, študenti s statusom so upravičeni do smiselnih prilagoditev izobraževanja za uspešno opravljanje obveznosti.

🧾 Status študenta s posebnimi potrebami pridobite na podlagi vloge (DOCX; 32 KB)​, ki jo vložite v referatu za študijske zadeve vaše fakultete. Vlogo za status študenta s posebnimi potrebami lahko vložite praviloma ob vpisu v prvi letnik, višji letnik ali absolventsko leto ali kadar koli v času študija oz. med študijskim letom.

Podrobnejše informacije o vlogi in zahtevanih prilogah ter o pravilnikih, ki na UM urejajo status posebnih potreb v povezavi s študijem, najdete na spletni podstrani moja.UM​. Za več informacij se lahko obrnete tudi na kontaktno osebo na vaši fakulteti, kontaktno osebo na Univerzi v Mariboru ali na Društvo študentov invalidov Slovenije​.
Študenti s posebnim statusom

❗​ Ne zamenjajte omenjenega statusa s statusom kandidata s posebnim statusom v prijavno-sprejemnem postopku, za katerega ste zaprosili ob prijavi za vpis v prvem in drugem prijavnem roku ter roku za zapolnitev še prostih vpisnih mest.